Als je een aanbieding ziet die niet de genoemde korting weergeeft, of een kortingscode van ZalmvanUrk werkt niet, laat het ons weten. Wij gaan het dan zo snel mogelijk corrigeren. Laatst bijgewerkt: 2024-11-28
Korting | Omschrijving | Vervaldatum |
---|---|---|
15% | Krijg 15% korting op verse zalm!
| 2024-12-13 |
€8.95 | Kortingsbon ZalmvanUrk Warm gerookte zalm vanaf €8.95
| 2024-12-16 |
€80.00 | Kortingsbon ZalmvanUrk Gratis verzending bij bestellingen boven de €80.00
| 2024-12-14 |
€31.95 | Kortingsbon ZalmvanUrk Verse zalm vanaf €31.95
| 2024-12-05 |
€5.45 | Kortingsbon ZalmvanUrk Koud gerookte zalm vanaf €5.45
| 2024-12-10 |
Je zalm is in 5 minuten geroosterd. Begin in een voorverwarmde pan op middelhoog vuur. Als de pan heet genoeg is, doe je een beetje olie in de pan en bak je de zalm met het vel erop 3 minuten op middelhoog vuur. De zalm verandert van de bodem in een mooie roze kleur en je ziet de witte eiwitten bevriezen. Zet het vuur wat lager en keer de zalm voorzichtig om. Je kunt zien dat de zalmhuid nu bruin is geworden. Kook de zalm nog 2 minuten. Afhankelijk van de dikte kun je zien of de hele zalm nu een mooie roze kleur heeft en een losse structuur heeft gekregen. afgerond!
Het bakken van zalm zonder vel vereist iets meer delicatesse dan zalm zonder vel. Zalm kan makkelijker afbreken dan een zalmsteak met de schil er nog aan. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg voldoende olie of boter toe als de pan op temperatuur is. Smeer ook wat olie of boter op de zalm en leg de zalm in de pan. Bak ze 3 minuten terwijl je de pan voorzichtig heen en weer beweegt; zodat de zalm niet aan de pan plakt. Smeer na 3 minuten meer olie of boter over de zalm en draai hem voorzichtig om. Kook de zalm op dezelfde manier nog 2 minuten op een iets lager vuur. Controleer of de zalm een mooie roze kleur heeft gekregen. afgerond!
De beste kruiden voor geroosterde zalm zijn pepermelanges voor een stevigere bite. Kruid de zalm voor een frisse smaak met dille, peterselie, dragon, venkelzaad of citroen.
Er zijn twee manieren om erachter te komen of zalm gaar is.
1. Druk zachtjes op de zalm met een vork of vinger. Als de zalm in stukken breekt, is de zalm gaar.
2. Kijk naar de zijkant van de zalmsteak; Als je aan de boven- en onderkant ziet dat de zalm mooi roze van kleur is en de eiwitten wit zijn geworden, dan is de zalm gaar.
De snelste manier om zalm zonder vel te koken, is in een koekenpan. Maar het kan ook in de oven.
Verhit de pan op middelhoog vuur en voeg olie of boter toe aan de pan. Bestrijk de zalm met olie of boter en breng de zalm op smaak. Leg de zalm in de pan en bak aan 1 kant gedurende 3 minuten. Beweeg de pan voorzichtig en zorg ervoor dat de zalm niet aan de pan blijft plakken. Zet na 3 minuten het vuur lager en draai de zalm om en bak nog 2 minuten.
Leg de zalm in een braadpan die royaal is gevuld met boter of olie. Breng de zalm op smaak met kruiden en/of groenten. Als de oven op de juiste temperatuur is, verwarm je de zalm ongeveer 14 minuten.
Om de huid van een zalm te verwijderen, heb je een dun, langwerpig en vooral scherp mes nodig. Leg de zalmhuid op een snijplank en leg je hand op de zalm. Pas op dat u zich niet snijdt! Begin bij het dunste of smalste deel van de zalm. Duw het mes net boven de huid in de zalmfilet tot je de snijplank voelt. Duw niet, maar kantel het mes horizontaal. Snijd vervolgens een stuk in de zalmsteak. Haal nu je hand van de zalm en houd de zalmhuid met je vingers vast. Je gaat nu de huid naar je toe 'trekken' terwijl je het mes vasthoudt en je hand stevig op de snijplank houdt. Op deze manier verwijder je het vel van een zalm zonder de zalm te vernietigen.
Ja, je kunt zalmhuid eten. Goed bakken of braden is aan te raden. Dit is een veel gegeten snack in Azië!
Zalm is goed voor je. Het is een vette vis die veel EPA en DHA bevat. Deze visvetzuren kunnen het risico op hart- en vaatziekten verminderen en de bloeddruk verlagen. Daarom is het gezond om regelmatig zalm te eten.
Als je zwanger bent, kun je zalm eten als je het goed verwarmt. Dit betekent; boven 70°C. Bak vervolgens de zalm goed op middelhoog vuur. Meestal is 5 minuten voldoende, maar als je zwanger bent, kook de zalm dan 4 minuten aan de eerste kant en 3 minuten aan de andere kant. Controleer altijd of de zalm roze is geworden en of het eiwit in het midden hard is geworden. Zo weet je zeker dat je veilig zalm kunt eten tijdens de zwangerschap.
Verse zalm is in een ongeopende verpakking gekoeld tot 5 dagen houdbaar in een vacuümverpakking. Controleer altijd de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Gerookte zalm is in een afgesloten pot 2 tot 3 weken gekoeld houdbaar in een vacuümverpakking.
Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief
Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief, het is helemaal gratis! Wij houden je op de hoogte van de beste koopjes van Nederland. Krijg promotionele kortingen en aanbiedingen van je favoriete winkels. De beste coupons direct in je e-mail!
Elke maand vertrouwen vele shoppers op onze website om de beste kortingsbonnen voor honderden online winkels te vinden. Met een toewijding aan transparantie en vertrouwen helpen we slimme shoppers zoals jij al jaren met besparen.
Ons team van doorgewinterde winkelexperts, ondersteund door geavanceerde AI-technologie, voegt dagelijks honderden nieuwe codes toe. We zorgen alleen voor authentieke besparingen door elke kortingsbon te verifiëren en proberen misleidende "deals" zoveel mogelijk te vermijden.
Elke pagina wordt up-to-date gehouden met de nieuwste aanbiedingen, voortdurend verbeterd door dagelijkse controles en feedback van shoppers zoals jij. Meer weten over ons.
Al onze vissen zijn vrij van kunstmatige toevoegingen. Er zijn dus geen smaakversterkers of andere tweaks aan het product. Puur natuur en ambachtelijk bereid. En dat proef je. Onze gerookte zalm krijgt traditioneel een 9,5 op Eet.nu. Wij zijn er trots op! Probeer het zelf: Vers gerookt en rechtstreeks uit het rookvat, we bezorgen het vacuüm en gekoeld bij je thuis, zodat je thuis kunt genieten van deze unieke smaakervaring. Zalm online bestellen? Probeer het zelf. Wij bezorgen vers gerookte zalm bij u thuis vanuit het rookvat. Het transport van onze producten is volledig gekoeld. Zo zijn kwaliteit en voedselveiligheid optimaal gewaarborgd.
Kortingscodes | 7 |
Beste korting | €80.00 |
Werkende kortingen | 0 |
Ingewisselde codes | 738 |